Nu simmar Sharkonomics runt bland 1,4 miljarder kineser. Ett vackert språk formar bokens rena formgivning. Frågan är hur innehållet formar kinesiska företag till effektiva hajar?
 
 
Nyhetsbrev nr 2, 2016
 
Detective marketing logo
 
 
 
Blog  |   Föreläsning  |   Konsultation  |   Kontakt
 
 
 
 
Kineserna hajar
 
Kineserna hajar
 
Nu simmar Sharkonomics runt bland 1,4 miljarder kineser. Ett vackert språk formar bokens rena formgivning. Frågan är hur innehållet formar kinesiska företag till effektiva hajar?
 
Boken Blueoceanstrategy.com är såld i otroliga 3,5 miljoner exemplar och översatt till 44 språk. Sharkonomics är inte blå, den är röd, en Red Ocean Strategy. Författarna av den blå boken glömde köpa Redoceanstrategy.com som nu ägs av vår Stefan och leder till Sharkonomics.com.

Blått vatten har blivit rött
När boken, Blue Ocean Strategy släpptes erbjöd författarna W Chan Kim och Renée Mauborgne’s en genvägsstrategi som skulle göra konkurrensen irrelevant. Istället för att konkurrera om marknaden bland hajarna skulle företag söka sig nya lugna vatten utan konkurrens i det blå vattnet.
Det var en teori enkel att sälja, men svår att praktisera. På grund av att det nästan inte finns några blå vatten kvar och de få som hittar dem simmar utanför sitt kompetensområde och fattar ofta fel beslut.
Förr i tiden när marknaden förändrade sig långsamt fungerade den blå strategin utmärkt. Men idag på en transparent marknad leder den typen av strategier till att företag blir hajmat.
Kim och Mauborgne baserade sin bok på 100 år studier. Sharkonomics är baserad på 420 miljoner års studier. Varken hajar eller Kineser bryr sig om färgen på vattnet, utan fokuserar på att förändring är ett måste om de inte vill sluta som rå sushi.

Dyk in i Kinesiska versionen boken på Amazon.cn eller ta en tugga på Sharkonomics.com.
Ladda ner Svensk konsultpresentation: Sharkonomics konsulttjänster (pdf).


Nytt utlåtande ifrån omvärlden:

Stefan Engeseth, has one of the smartest strategic minds in global business and a unique ability to simplify core ideas!
William Shepherd, @BrandOneCulture
 
 
 
 
LinkedIn   Facebook   Twitter   Youtube   Mailafriend
  Topp 10 av 1426 poster från vår blogg
Nr 1: Pebble vs. Apple Watch. Is Smartwatch a smart move? alla topp 10 blogg poster.
 
 
 
 
 
Sharkanomics - book cover   Fall of PR - book cover   One - book cover   DM third edition - book cover  
 
08-651 44 54 | 0704-44 33 54
Kostnadsfri inspiration och tips en gång i månaden
Citera oss gärna, men ange källan DetectiveMarketing.com
 
Powered by:
powered by webpower